Naisten maakuntasarjan ja aluesarjan kauden valmistautumista
Julkaistu: 24.04.2019 00.00

Naisten maakuntasarjan ja aluesarjan kauden valmistautumista

Naisten Aluesarja- ja maakuntasarjajoukkueiden ulkokausi korkattiin parilla harjoituksella ja pelillä. Harjoituspelejä jatketaan tiiviisti kauden avaukseen asti ja viimeinen valmistautumisjakso on kovalla tohinalla pukattu alkuun.

Kun siirrytään sisätiloista ulos ja ympäristö ja tila muuttuu, niin usein äkkiseltään suoritustekniikat ja varmuus hieman katoavat. Se on onneksi vain väliaikainen hetki ja niin sanottu ulkotuntuma ja tekeminen kyllä sieltä löytyy. nyttenkin niitä oivalluksia alkaa tulemaan sieltä täältä ja homma alkaa pelittään yhdellä jos toisellakin, vähän eri tahtiin.

Ensimmäinen harjoituspeli ulkona pelattiin lauantain viileässä ja kosteassa kelissä Kaupissa. Vastaan tuli Kokemäen maakuntasarjajoukkue, joka pelaa lisäksi tyttöjen superpesistä. Ottelun tempo ja taso ei noussut kovin korkeaksi kummaltakaan puolelta ja jäimme alusta asti hieman piippuun ja vaikka ottelun edetessä selvästi petrasimme, kirjattiin lukemat vieraille 0-2 (1-14, 4-9)


Meidän teemana oli peliä edeltävästi jo paljon pelitavalliset ja taktiset asiat. Tietyt asiat pitää vaan hinkata ja palaveerata, jotta uusiutuneen kokoonpanon pelaajat pääsevät samalle sivulle ja ainakin yrittävät pelata samaa peliä samaan aikaan. Ehkä vähän puuduttiin tähän "pelitapapesikseen" ja jännityskin teki tehtävänsä niin olimme kentällä normaalia vaisumpia ja vähän flegmaattisia. Tunne ei ollut oikea ja homma meni puristamiseksi.

Nyt kun on harjoiteltu hyvin, niin sekin lisää näytönhaluja ja karu totuus tuli esiin, että se mihin harjoituksissa pystymme ei ihan helpolla siirrykkään itse peliin. Huolissaan ei silti tarvinnut olla, sillä pelin sisällä oli hyviä asioita ja sellaisia juttuja mitä pitääkin. Nyt ei vaan saatu ulosmitattua sitä suoritusosaamista mitä meiltä löytyy, se jäi vielä varastoon.

Seuraavava päivänä sunnuntaina 21.4. urku sitten aukesikin oikeen kunnolla ja Köyliön idylliselle kentälle marssi päättäväinen. iloinen ja erittäin urheilullinen joukkue. Siitä näki, että se oli päättänyt syödä vastustajansa ja sen se myös teki, alusta loppuun eikä asenteessa pienintäkään notkahdusta vaikka jaksot kirjattiin meille selvästi (0-20, 0-28).

Oltiin sovittu, että taulu ei saa vaikuttaa pelaamiseen. Ja se sopimus piti.

Tähän peliin emme enään puuduttaneet itseämme niinkään taktisilla asioilla, vaan nyt päätettiin että pitää vapautua ja heittäytyä tunteen mukaan. Ilmeen ja esiintymisen pitää olla innokas ja varma, ei pelokas ja epävarma. Haettiin tähän aiheeseen kokemusasiantuntijuutta joukkueen sisältä aamupalaverissa. Annu Kukkonen, teatteritaustallaan kertoi miten näyttelijät käsittelevät ja pohtivat näitä jännittämiseen ja sulkeutuneisuuteen liittyviä asioita. Piristävää välillä miettiä muidenkin asioiden kautta ja toisaalta helpottavaa tiedostaa että kaikkialla muuallakin näitä tunteita on.

Joka tapauksessa saimme tunteen oikealla tavalla peliin ja sitä kautta muutkin asiat vain loksahtelevat pelissä kohdalleen ja pomput alkavat kääntymään itsellemme.

Pelistä on pakko mainita kopparipari Kukka Lehto, Riia Saunio, sekä Paula Pöytäniemen järjettömän hyvä eteneminen ja pesätä lähteminen. Näillä asioilla voitetaan pelejä.

Osa pelaajista oli miettinyt, että haluavat pelin jälkeen palkita meidän omista parhaan pelaajan. Tehtävä olikin siinä määrin mahdoton, että palkinnot saivatkin jokainen, jopa pelinjohtaja.

Meillä oli pirun opettavainen pääsiäinen, ja ennenkaikkea, Meillä oli älyttömän kivaa!!!

Torstaina 25.4. jatketaan harkkapelejä Tahmelassa klo 18.00 Ruoveden likkoja vastaan. Ja taas on pari ensiesiintymistä tälle keväälle. mm. Hexa, Heidi, Annukka ja Teresa korkkaavat ulkopelikauden.

Löydät meidät myös Instagramissa: manseppnmk

kuvat: Kuva-Lehto / Jouko K. Lehto

Seuran uusimmat

Manse PP ry

y-tunnus 1960513-0

osoite: c/o Hämeen Liikunta- ja urheilu

Kuntokatu 17

33520 Tampere



Verkkolaskuosoite: 003719605130

Verkkolaskuoperaattori: 003721291126 

(Pankkiverkosta lähetettäessä DABAFIHH)

Paperilaskut: 19605130@scan.netvisor.fi