Nousu suomensarjaan lähellä
19.8.2020 1:56 Seuratiedotteet / Naisten maakuntasarja

kuva: Jouko Lehto

Juhliiko Manse PP:n maakuntasarjan naiset nousua suomensarjaan tänä syksynä? Nousujuhlien tiellä on enää joukko raumalaisia. Lounaislohkossa runkosarjan voittaja nousee suoraan Suomensarjaan ja tällä hetkellä Manse PP löytyy sijalta kaksi 18 pisteellä, kun Rauman Fera1 pitää halussaan paalupaikkaa 22 pisteellä yhden ottelun enemmän pelanneena.

Mansen naisilla on kaksi peliä jäljellä ja raumalaisten ykkösjoukkueella yksi. Ratkaisevaksi otteluksi nousee näiden kahden joukkueen keskinäinen ottelu, mikä pelataan Tampereella Kaupissa ensi sunnuntaina. Jos Manse PP voittaa, ei nousua vielä ole kuitenkaan taattu, vaan tarvitsee heidän myös voittaa Rauman kakkosjoukkue, joka löytyy sarjataulukosta sijalta 6. kahdeksalla pisteellä. Jos Rauman Fera1 voittaa, ei Manse PP:llä ole enää mahdollisuutta runkosarjan voittoon. Rauman Feralta kyllä löytyy jo suomensarjan etelälohkosta joukkue, mutta ei ole tietoa haluavatko he nostaa sarjaan toisenkin joukkueen.

Kahden pisteen voitot raumalaisista siivittäisivät tamperelaiset 22 pisteeseen jolloin he olisivat tasapisteissä Rauman Fera1:n kanssa, jolloin voittaja on se kellä on tilillään enemmän voittoja, mutta niitäkin löytyisi silloin Fera1:ltä ja Manse PP:ltä saman verran. Seuraavaksi voittajan määrittäisi se, kummalla on enemmän 3 pisteen voittoja, mutta niitäkin olisi saman verran, joten voittajan ratkaisee kaikkien otteluiden juoksuero, mikä on ainakin tällä hetkellä raumalaisilla parempi. Eli Manse PP:n naisten täytyy voittaa molemmat raumalaisjoukkueet, ja toinen suoraan jaksovoitoin 2-0, että he voittaisivat runkosarjan.

Manse PP:n naisten maakuntasarjan kausi on edennyt tavotteiden mukaisesti, sillä keväällä yhteiseksi tavoitteeksi asetettiin nousu ylemmälle sarjatasolle. Maakuntasarjan lounaislohkon sarjaohjelma on karu, sillä ainoastaan voittamalla runkosarjan voi nousta suomensarjaan, eikä mitään playoff-otteluita pelata, siksi esimerkiksi tavoite neljän parhaan joukkoon ei ole ollut manselaisilla edes tavoitteena. Lounaislohkossa on toimittu näin jo useampana vuonna ja nyt Manse PP:llä näyttäisi olevan mahdollisuus lunastaa tämä runkosarjan voitto.

Tänä vuonna sarja pelataan yksinkertaisena ja jokaiselle joukkueelle tulee yhdeksän ottelua. Manse PP on voittanut kuusi ottelua suoraan jaksovoitoin 2-0 ja hävinnyt yhden samoin lukemin. Sarjaa on jäljellä kahden pelin verran, joista toinen pelataan Kaupissa sunnuntaina 23.8. klo 12 ja toinen Raumalla 26.8.   
Lisää uutisia
Manse PP
«  Syyskuu   »
Kategoriat